Utentraad

Boken kom ut i 1966, og handler om den 19 år gamle Lilian som ikke klarer å få orgasme sammen med menn. Hun har lenge hatt dette problemet, og opplever det spesielt når hun innleder et forhold til Henry som hun liker godt. Disse to ligger sammen, og problemet med Lilians evne til å få orgasme oppstår ganske raskt. Denne hendelsen setter Lilian på de tanker at hun ikke skal gi Henry den gleden å få et orgasme i kraft av hennes kropp, for hun nyter ikke dette i det hele tatt. Det eneste hun nyter er synet av hvor desperat Henry blir når han ikke får sin utløsning, og dessuten nyter hun maktposisjonen hun har satt seg selv i. Dette forholdet varer i ca. et halvt år inntil Henry blir fly forbanna. Han gir Lilian en regelrett omgang juling på blanke messingen, tar seg den frihet og fullføre til utløsningen er et faktum og stikker i det han sier han aldri vi se henne igjen.

Parallelt med denne historien har Lilian innledet et forhold til sin venninne Brita. Sammen med Brita har Lillian ingen problemer med å få orgasme, og de har et forhold til hverandre i omtrent like lang tid som Lilian er sammen med Henry. Etter at Henry har sagt farvel, forteller Lilian hele historien til Brita. Brita reagerer på den måten at hun ber Lilian om å henvende seg til en orgasmespesialist som hun selv har hatt mye nytte av; orgasmespesialist Dr. Peterson. Lilian er en smule skeptisk, men hopper i det likevel.

Av orgasmespesialist Dr. Peterson får Lilian en behandling som tar sikte på å helbrede tre ting. For det første skal Lilian kutte ut tankene om at hennes seksualitet er forbudt. Disse tankene har hun fått i kraft av en meget moraliserende holdning fra både mor og bestemor, hvilket har gjort at dette er to personer hun tenker på automatisk når hun deltar i en seksuell akt med menn. Dr. Peterson vil mye heller at hun tenker på hva hun selv har lyst på, og at hun tar seg den frihet å be om det samt fullføre det med god samvittighet. For det andre vil Dr. Peterson at Lilian skal utvikle seg fra kun å tenke på sin egen tilfredstillelse, til kun å tenke på å tilfredsstille den andre. I kraft av dette skal hun forstå at denne holdningen vil komme henne til gode andre veien. Det tredje punktet Dr. Peterson akter å utvikle hos Lilian, er evnen til å få vaginalt orgasme. Da alle disse tre punktene er gjennomført, reiser Lilian ut på en reise igjennom europa.

På denne europareisen opplever Lilian mye rart av seksuell art. Først går turen til Sverige ved hjelp av skyss med en svensk pornofilm produsent, Gøran Anderson. Gøran Anderson og Lilian har seksuell omgang midtveis i turen, og da foreslår han at Lilian skal bli med ham til Gøteborg for å være med i en film. Lilian blir med, og der har hun hemningsløs seksuell omgang med en mann kalt Mikkel. Videre drar hun til Danmark hvor hun treffer på jernbanedatteren Lise. Lise har bifile tendenser, og hun får med seg Lilian i en seksuell akt allerede første kvelden. Denne akten foregår med bare Lise og Lilian, men andre kvelden har Lise invitert en sønn av en greve, Jan. Disse tre har en seksuell orgie sammen i et par dager, før Lilian drar videre til Tyskland. I Tyskland opplever Lilian helt andre typer for livsglede enn isolert sett bare sex. Her besøker hun en rekke typer underholdningstilbud som tysk orkesterbule, bule med gjørmebryting mellom to fete kvinner og til slutt de klassiske horegatene. Alle disse tre opplevelsene er skrekkopplevelser for Lilian, hvilket hun til slutt rømmer fra. Personlig mener Lilian hun ikke ville kommet levende i fra det om det ikke hadde vært for skyss med en pertentlig og sofistikert 50 år gammel mann som kjører forbi henne i horestrøket. Sammen med ham spiser Lilian en bedre middag. Så langt er alt normalt mellom den litt eldre herremannen og Lilian, men kvelden avsluttes likevel litt utradisjonelt. Herremannen er tilhenger av alternativ sex, og forteller Lilian at den eneste måten hun kan tilfredsstille ham på, er å la ham dominere for så å bli dominert av henne. Hele scenarioet ledes av slag med reim, hvilket ikke skremmer Lilian i det hele tatt. Allikevel forblir det bare med denne ene gangen at disse to har seksuell omgang. Fra Tyskland får Lilian skyss med engelskmannen Freddy. Freddy og Lilian kjører helt til Italia der også disse to innleder et seksuelt forhold. Litt uvant for Lilian er Freddys ønske om kun å ha analsex. Slik holder de på alene en stund, inntil Freddy inviterer en 15 år gammel gutt til å være med på akten. Etter en kort periode sammen med Freddy, reiser Lilian videre til Frankrike og Paris. Her treffer hun Pierre som er den siste hun treffer på turen før hun drar hjem. Pierre er også den hun faktisk forelsker seg i og senere også blir boende sammen med.

Av alt det Lilian opplever, er det bare den litt uvante formen for livsglede over Tysklands litt alternative underholdningstilbud Lilian misliker. Selv mener hun på slutten at hun aldri ville vært helbredet for sitt problem om det ikke hadde vært for Dr. Peterson, Brita og alt det andre hun opplevde på sin reise gjennom deler av Europa.
Please do not pass this sample essay as your own, otherwise you will be accused of plagiarism. Our writers can write any custom essay for you!
Like this post? Please share to your friends:
Mann Erudite – Essays on Literary Works